არასოდეს გარეცხოთ მარწყვი სახლში მიტანისთანავე!-აი, რატომ

მარწყვი ყველასთვის საყავრელი და გემრიელი ხილია, რომელიც ამ სეზონზე პოპულარული ხდება.
საქართველოში ველური მარწყვის სამი სახეობა არსებობს, ტყის მარწყვი, რომელიც ძირითადად ტყის პირებზე და მდელოებზე იზრდება, მწვანე მარწყვი და მუშკის მარწყვი, რომელიც მხოლოდ თბილ მიდამოებში იზრდება.

image

არაფერი ჯობია მაცივრიდან გამოღებულ დაშაქრულ მარწყვს, რომელსაც გემრიელად მიირთმევ, მაგრამ არის რაღაცეები რას მარწყვის სწორად შენახვასთან დაკავშირებით უნდა ვიცოდეთ.
უმეტასად როდესაც ახალ ნაყიდი მარწყვი სახლში მოგვაქვს, მაშინვე ვრეცხავთ და მაცივარში ვინახავთ ან ვაზაში ვათავსებთ და მაგიდაზე ვდგამთ.
მაგრამ იმავე დღეს ბოლომდე არ ვჭამთ და შემდეგ ისევ მაცივარში ვინახავთ.

image

საქმე იმაშია, რომ ახალ ნაყიდი მარწყვი მაშინვე გარეცხვის შემდეგ ლბება და საჭმელად უვარგისი ხდება.
მაგრამ არსებობს ერთი საიდუმლო, რომელიც მარწყვს ახალივით შეინახავს.
ეს ძალიან მარტივია, უბრალოდ ნუ გარეცხავთ მარწყვს სახლში მიტანისთანავე თუ მის მირთმევას ჯერ აპირებთ, შეინახეთ მაცივარში და მხოლოდ ჭამის წინ გამოიღეთ და გარეცხეთ. ასეთი მარწყვი ბევრად გემრიელად და მიმზიდველად გამოიყურება.

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *