გარდა ღუმელის ჩვეული გამოყენებისა სამზარეულოში, ხშირად გვავიწყდება ერთი მნიშვნელოვანი დეტალი – ქვედა უჯრა. დიახ, ზუსტად ის, რაშიც ჩვენ უმეტესად ტაფების, საცხობი ფორმების შესანახად ვიყენებთ. თუმცა, თურმე ამ ყუთს სხვა, უფრო სასარგებლო დანიშნულება აქვს.
რისთვისაა უჯრა ღუმელის ქვეშ? თანამედროვე სამზარეულოს ღუმელების შემქმნელებმა შეიტანეს ღუმლის დიზაინში ქვედა უჯრის გამოყენების შესაძლებლობა მზა კერძების შესანახად. ეს ფუნქცია შექმნილია სპეციალურად მოხარშული კერძების ტემპერატურის შესანარჩუნებლად სასურველ დონეზე. ამრიგად, ისინი არა მხოლოდ არ დაკარგავენ არომატს, არამედ თბილად დარჩებიან მირთმევამდე.საყოფაცხოვრებო ტექნიკის მწარმოებლები გვირჩევენ ამ ყუთის გამოყენებას განსაკუთრებით დესერტების მირთმევისას, რომლებიც თბილი უნდა მიირთვათ. მაგალითად, შარლოტა ან ბრაუნი, ფუნთუშები – ქვედა უჯრის წყალობით ისინი გემრიელი დარჩებიან. გარდა ამისა, მასძში შეიძლება ძირითადი კერძების მოთავსებაც, იმ შემთხვევაში, თუ რომელიმე თქვენს სტუმარს ან ოჯახის წევრს სადილზე აგვიანდება. ასე რომ, მათ არ მოუწევთ ხელახლა გაცხელებული საკვების ჭამა.