ყველიანი ჩებურეკები

  •  მარილი
  • სოდა ძმრით – 1.00 ჩ/კ
  • ზეთი – 120.00 მლ
  • ნიორი – 2.00 კბილი
  •  შაქარი
  • კეფირი – 200.00 მლ
  •  ხაჭო – 200.00 გ
  • მაგარი სახეობის ყველი – 200.00
  • მომზადების წესი
  • მოამზადეთ ცომი. კეფირს დაუმატეთ მარილი, შაქარი და სოდა ძმრით. აურიეთ. ნელ-ნელა შეაზილეთ ფქვილი და მოზილეთ რბილი ცომი. გადაყვიეთ ცელოფანში და გააცერეთ 20 წუთი.
  • ამასობაში მოამზადეთ გულსართი: გახეხეთ ყველი და დაუმატეთ ხაჭო. შემდეგ დაუმატეთ პრესში გატარებული ნიორი, აურიეთ კარგად.
  • გაყავით ცომი 4 ნაწილად. თითოეული გააბრტყელეთ წრის ფორმაზე, 55 მმ სისქეზე. გაანაწილეთ გულსართი თანაბრად ცომის ფირფიტის ერთ ნახევარზე, გადააფარეთ მეორე ნახევარი და შეუწებეთ კიდეები. ეცადეთ, რომ შებურეკის შიგნით არ დარჩეს ბევრი ჰაერი. შეწვით ზეთში ორივე მხრიდან, სანამ არ გაოქროსფერდება.

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *