ჩეჩნური ხაჭაპური “ჩეპალგაში” – რეცეპტი,რომელიც ცოტამ თუ იცის

  • ზეთი – 300.00 გ
  • კვერცხი – 1.00 ცალი
  • ხაჭო – 500.00 გ
  • სოდა – 0.5 ჩკ
  • მწვანე ხახვი – 1.00 კონა
  • პურის ფქვილი – 500 გ
  • მარილი – 0.5 ჩკ
  • იოგურტი ან კეფირი – 500.00 მლ

მომზადების წესი

ცომი:

ჩაყარეთ ფქვილი თასში და მოაყარეთ მარილი. შემთბარ კეფირს დაუმატეთ სოდა, მოასხით ფქვილს და გადაზილეთ რბილი, ერთგვაროვანი ცომის მიღებამდე. გადააფარეთ და გააჩერეთ 30 წუთი.

лепешки чепалгаш

შიგთავსი:

ხაჭოს შეაზილეთ კვერცხი, დაუამტეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და საჭიროების შემთხვევაში, მოაყარეთ მარილი გემოვნებით. მთელი ეს მასა, გაყავი 8 ნაწილად.

გადმოიღეთ ცომი და გაყავი 8 ნაწილად. თითოეული ნაწილი ჯერ ხელით გააბრტყელეთ, მოათავსეთ მის ცენტრში შეიგთავსის 1/8 ნაწილი, შემოუკარით თავები და შემდეგ, საბრტყელებლის დახმარებით მიიყვანეთ ძალიან თხელ, თითქმის ალადების, ხმიადების მსგავს სისქემდე.

лепешки чепалгаш

დაადეთ ზედ თითოეული ფენა და გამოაცხვეთ, მთავარია ოდნავ შეიბრაწოს ორივე მხრიდან. დასჭირდება 2 წუთი თითოეულ გვერდს.

лепешки чепалгаш

საბოლოო ინგრედიენტი, ჩაასხით სუფთა თასში ან ქვაბში ცხელი წყალი და თითოეული მზა ჩეპალგაში ამოავლეთ იქ (მიმწვარი ადგილების და ზედმეტი ფქვილის მოსაცილებლად). დაალაგეთ ფენები ერთმანეთზე ბლინების სახით.

Image result for dosa

ტრადიციულად, ამ კერძს მიირთმევენ ბევრ ცხიმთან ერთად, უმეტესწილად გამდნარ კარაქთან. ცხადია, მის გარეშეც უგემრიელესი იქნება.

Image result for чепалгаш

კომენტარის დატოვება

თქვენი ელფოსტის მისამართი გამოქვეყნებული არ იყო. აუცილებელი ველები მონიშნულია *