მას საკმაოდ ძლიერი ზემოქმედება აქვს ადამიანზე და ხშირად გვიჭირს თავი დავანებოთ მის ჭამას.მიუხედავად მზესუმზირისადმი დიდი სიყვარულისა ეს პროდუქტი მაინც საკმაოდ მავნებელია ჯანმრთელობისათვის. აღმოჩნდა რომ ნედლი მზესუმზირა უფრო მეტად სასარგებლოა ვიდრე მოხალული.მოხალულ მზესუმზირაში იკარგება სასარგებლო ნივთიერებები და რჩება მხოლოდ კალორიები, ასე რომ ის საკმაოდ კალორიული პროდუქტია.
100 გრამ მოხალულ მზესუმზირაში 520-540 კალორიაა,მასში არსებული ცხიმები კი ორგანიზმზე მავნედ მოქმედებს,თავად მზესუმზირა კი კბილებს და მინანქარს აზიანებს.სასურველია მოხალვამდე მზესუმზირის მარცვლები გარეცხოთ.